Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 May 2016
Artikel delen

Kinderen en techniek: leer 28 mei alles over techniek tijdens Devoxx4Kids

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vindt op zaterdag 28 mei a.s. weer een te gekke landelijke Devoxx4Kids dag plaats. Een dag waarop kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar) in groepjes van twee en in sessies van 1,5 uur spelenderwijs leren om via de laptop een eigen game te maken of aan te passen en een Robot te hacken. Ze kunnen plezier maken door hun geheel eigen game te maken met Scratch. Met Lego Mindstorms kunnen ze robots programmeren en een kunstje laten doen en met Minecraft het populaire spel uitbreiden waarbij hun fantasie de limiet is!

  Fun stuff

  Ook is er tijdens het evenement een NAO robot aanwezig en vliegen er Drones rond. Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek! Het uiteindelijke doel van de Devoxx4Kids dag is om kinderen net zo enthousiast te maken over techniek als wij dat zijn.

  Vol = vol

  Deze keer hebben we ruimte voor maar liefst 100 kinderen!! Maar desondanks verwachten we nog steeds dat het maximale aantal inschrijvingen snel zal zijn bereikt; dus als uw kind graag wil meedoen, schrijf hem of haar dan snel in want: vol=vol.

  Kosten

  De landelijke Devoxx4kids dag wordt mogelijk gemaakt door JPoint, UvA en NLJUG. Er zijn geen kosten aan verbonden (anders dan mogelijke parkeerkosten).

  Inschrijven

  Hier kunt u uw kind inschrijven voor deze niet te missen dag.

  ‘Kids only’
  De kinderen worden tijdens het evenement begeleid door medewerkers van JPoint, studenten van de UvA en een aantal andere vrijwilligers. We begrijpen dat de ouders in de buurt willen blijven, daarom wordt er voor ouders die dat willen naar een alternatief programma gekeken. Daarnaast is er een aparte ruimte beschikbaar met koffie/thee, Wifi en voldoende zitplaatsen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS