Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 June 2016
Artikel delen

‘Kinderen liegen online dikwijls over leeftijd’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een derde van de kinderen die op internet zit is bereid online te liegen over zijn of haar leeftijd. Dat meldt Kaspersky op basis van eigen onderzoek.

  17 procent van de ondervraagde kinderen in de leeftijd van 8-16 jaar doet zich wel eens ouder voor dan hij of zij eigenlijk is en één op de tien geeft ook wel eens een andere leeftijd op bij websites die daar om vragen. 

  Volgens Kaspserky is dit gedrag onder meer gevaarlijk omdat ze online met volwassenen in aanraking kunnen komen die dan denken met een andere volwassene te praten, maar eigenlijk chatten met een minderjarige. 

  Gevoelige informatie

  Sowieso geven kinderen veel gevoelige informatie over zichzelf vrij. Van de meerderheid is bijvoorbeeld te vinden waar ze op school zitten of welke plaatsen ze bezoeken. Bij een op de vijf is een thuisadres te achterhalen.

  Overigens geeft 35 procent van de ondervraagde kids aan niet zonder social media te kunnen. Ook delen ze in het openbaar waar hun ouders mee bezig zijn en waar ze werken.

  Informeren

  Een vijfde heeft ook wel eens online gezet hoeveel de ouders verdienen, wat uiteraard erg interessante informatie is voor criminelen. Het advies aan ouders luidt dan ook om kinderen vooral op de hoogte te brengen van de potentiële gevaren die ze zich online op de hals kunnen halen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS