Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 July 2015
Artikel delen

Kinderen ontdekken wetenschap via postzegels

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  PostNL brengt in samenwerking met Science Center NEMO het postzegelvel ‘Ontdek de wetenschap’ uit. Op de vrolijk gekleurde postzegels staan vijf natuurkundige experimenten die kinderen thuis eenvoudig kunnen uitvoeren. Tijdens de presentatie van de postzegels bij NEMO voerden een aantal kinderen de proefjes zelf uit. 

  De natuurkundige proefjes gingen over elektriciteit, lichtbreking, statische lading, vacuüm en geleiding. Dit zijn ook de vijf onderwerpen die op de postzegels staan afgebeeld. Bij het maken van de illustraties voor de postzegels heeft ontwerper Jorn Dal van ontwerpbureau SILO uit Den Haag het idee van 'tegenovergestelde ervaringen’ in de postzegels verwerkt. NEMO presenteert namelijk proefjes waarmee bezoekers interactief aan de slag kunnen en die vaak een ander effect hebben dan eigenlijk verwacht.

  Via postzegels proefjes thuis uitvoeren

  Nadat de kinderen de vijf experimenten hadden uitgevoerd kon PostNL-marketingdirecteur Ludo Voorn, de eerste postzegels overhandigen aan NEMO adjunct-directeur Amito Haarhuis. “Het zijn leuke, vrolijke postzegels geworden. Een bijzondere toevoeging is dat je de proefjes na het scannen met de Cee-app stap voor stap thuis kunt uitvoeren”, vertelt Ludo Voorn. Amito Haarhuis is trots op de nieuwe postzegels. “Deze bieden de mogelijkheid om wetenschap en techniek thuis te ontdekken. Daarnaast laten de postzegels op een mooie manier zien waar NEMO voor staat, namelijk op speelse wijze met de wetenschap bezig zijn.”

  Verkrijgbaarheid

  Op de tien postzegels staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 20 juli te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club. Ook zijn de postzegels te koop bij de NEMO Shop en online via e-nemo.nl/shop. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS