Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 May 2010
Artikel delen

Kinderverkiezingen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het IPP organiseert in juni 2010 voor het eerst Kinderverkiezingen in samenwerking met SchoolTV. De Kinderverkiezingen zijn een simulatie van de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010. Leerlingen uit groep 7 en 8 mogen op school hun stem uitbrengen.
  Het IPP organiseert al sinds jaar en dag voor middelbare scholieren schaduwverkiezingen onder de naam Scholierenverkiezingen. Uit andere onderwijsactiviteiten van het IPP (zoals Kindergemeenteraad en De Haagse Tribune) blijkt dat nieuwsgierigheid voor politiek en democratie eenvoudig te wekken is bij leerlingen uit groep 7 en 8. Daarom mogen nu dus ook de kinderen van basisscholen gaan stemmen onder de naam Kinderverkiezingen.
  Op www.kinderverkiezingen.nl is voor leerkrachten een handleiding beschikbaar waarin stap voor stap beschreven staat hoe ze de verkiezingen op hun school kunnen organiseren. Ook kunnen ze hun school via die site inschrijven. Na afloop zijn de resultaten via diezelfde site te bekijken in een uitslagendatabase. Bron: IPP

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS