Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 September 2008
Artikel delen

Klassenfotoproject resulteert in interactieve website

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wethouder Dekker lanceert op 25 september 2008 de interactieve website www.haagsescholen.nl Een interactieve site waar scholen en (ex)leerlingen en (ex)docenten historische informatie (met de nadruk op fotomateriaal) kunnen vinden over het Haagse schoolleven.

  Alle soorten onderwijs komen aan bod; lager, voortgezet, hoger, openbaar, christelijk, internationaal etc. Voor de vulling van deze website wordt uit de rijke collecties van het Haags Gemeentearchief geput. Scholen en burgers kunnen aanvullingen doen op deze website, niet alleen door het beschikbaar stellen van fotomateriaal, maar ook door het geven van aanvullende informatie op het nu al beschikbare materiaal. Op de site zijn naast foto’s ook documenten zoals boeken, kranten en tijdschriften te vinden.

  Met dit project onderschrijft het Haags Gemeentearchief zijn doelstelling: “de versterking van de culturele identiteit van Den Haag en van de stedelijke cohesie, door het verwerven, beheren en verspreiden van cultuurhistorische relevante informatie over Den Haag en haar inwoners, waarbij het burger en bestuur de authenticiteit van deze informatie garandeert.”

  Aan dit project is ruim een jaar door een team van vrijwilligers gewerkt. Zij verwerkten niet alleen gegevens maar digitaliseerden ook het in de collectie van het Haags Gemeentearchief aanwezige materiaal en het materiaal dat door derden werd aangeleverd. Mevrouw Lenie van Leeuwen was de eerste die een foto aanleverende voor dit project. Een foto uit 1930 van haar klas op de Montessorikleuterschool in de Van Ostadestraat.

  Het Haags Gemeentearchief nodigt alle Haagse burgers uit deze site te bezoeken en informatie, foto’s of ander materiaal toe te voegen. Geen internet, ook dat is geen probleem. Foto’s en andere documenten kunnen worden opgestuurd of worden uitgeleend aan het Haags Gemeentearchief om te worden gescand (op afspraak). Haags Gemeentearchief, Antwoordnummer 1011, 2506 WB te Den Haag, 070 353 70 19.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS