Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
31 March 2014
Artikel delen

“Kleuters leren beter met multimedia”

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De gemiddelde creativiteit van jonge kinderen neemt toe als ze de wereld kunnen ontdekken aan de hand van audiovisueel materiaal. Dat blijkt uit een onderzoek aan het departement Lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven (KHL).

  Daarbij werd nagegaan wat de invloed was van het gebruik in de kleuterklas van multimedia op de ontwikkeling van kinderen tussen 3 en 5 jaar.

  In het kader van het onderzoek werd ook de invloed nagegaan van het gebruik van deze materialen op de betrokkenheid van de jonge kinderen in het klassikaal gebeuren.

  De resultaten tonen volgens onderzoekster Greet Decin aan dat ook kinderen met een problematisch gedrag zoals agressie zich beter en meer betrokken voelen als ze audiovisueel materiaal kunnen gebruiken in de klas.

  "Dit onderzoeksproject biedt een waardevol inzicht in de wisselwerking tussen multimedia en het jonge kind. We leerden ook hoe we een hedendaagse multimediale onderwijspraktijk kunnen opbouwen met optimale kansen voor elk kind. De resultaten zijn hopelijk een stimulans voor de onderwijswereld om meer multimediaal aan de slag te gaan", aldus Greet Decin (KHL).

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS