Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 July 2015
Artikel delen

Kom kijken met je handen bij Cinekid 2015

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In de herfstvakantie barst op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam en in meer dan 30 andere steden in Nederland het 29ste Cinekid Festival los; het grootste film-, tv- en mediaspektakel voor de jeugd in Europa.

  Tijdens het twee weken durende Cinekid Festival zien, ontdekken en beleven meer dan 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Uiteraard is er ook weer een hoop te beleven en te doen in het MediaLab, een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor de jeugd tussen 4 en 14 jaar.

  De 29ste editie van het festival opent donderdag 15 oktober met de vertoning van zes nieuwe films van Nu of Nooit!, een stimuleringsproject van het Mediafonds en Zapp van cultureel divers jeugddrama voor de doelgroep 8 – 12 jaar. Het zijn toegankelijke, filmische en op originele wijze vertelde verhalen van  25 minuten, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving.

  Sannette Naeyé, directeur Cinekid: “Ik ben trots dat we dit festival openen met zes nieuwe korte jeugdfilms van verschillende publieke omroepen. De films staan in een lange traditie van gelijksoortige reeksen die jaarlijks bij Cinekid in première gingen.  De films richten zich van oudsher op bijzondere verhalen van nieuwe makers. Het Mediafonds en Zapp geven deze makers kansen. Cinekid wil het belang hiervan met deze festival-editie benadrukken en vieren.”

  Het Cinekid Festival vindt dit jaar plaats in de herfstvakantie van 15 oktober t/m 1 november 2015.  In Amsterdam op de Westergasfabriek worden op  15 en 16 oktober scholendagen georganiseerd: voor het publiek gaan de deuren open van 17 t/m 23 oktober. Ook programmeert Cinekid in meer dan 30 theaters en filmhuizen door het hele land een film- en workshopaanbod (van 17 oktober t/m 1 november). Het volledige programma wordt medio september bekend gemaakt op www.cinekid.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS