Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 July 2010
Artikel delen

Koninklijke Bibliotheek en Google digitaliseren boeken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google gaat de komende jaren minstens 160.000 boeken uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek digitaliseren. Aangezien er op deze boeken geen auteursrecht meer rust, vallen ze onder het publieke domein.

  De gedigitaliseerde boeken zullen volledig doorzoekbaar en gratis toegankelijk worden gemaakt via Google Books, de verschillende websites van de KB en -te zijner tijd- via Europeana.eu van de Europese Unie.

  De boeken die worden gescand vormen samen de bijna complete rechtenvrije collectie van de KB. Deze werken vormen een belangrijke toevoeging op de rechtenvrije boeken die al zijn gedigitaliseerd en doorzoekbaar gemaakt in Google Books. De collectie omvat historische, juridische en maatschappelijke Nederlandse publicaties uit de 18e en 19e eeuw.

  De KB maakte begin dit jaar haar ambitie bekend om alle Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften vanaf 1470 te digitaliseren. Google heeft ook al samenwerkingsverbanden met ondermeer de Universiteit van Harvard, de Bodleian Library van de Universiteit van Oxford, het Italiaanse ministerie van Cultuur, de nationale bibliotheken van Itali

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS