Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 September 2010
Artikel delen

L2S: meer dan alleen spraaksoftware

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Voor gebruik binnen het onderwijs – maar ook voor thuis – verscheen recent het nieuwe softwarepakket: L2S (LezenSprekenSchrijven). Dit computerprogramma ondersteunt jong en oud bij het lezen en schrijven. Het programma wordt bovenop de gebruikelijke Windows toepassingen (Office-pakket, Internet Explorer, E-mail, Adobe, … etc.) gezet en is zeer eenvoudig te bedienen.

  Het toepassingsveld is heel breed. Voor de een is het een leeshulp, voor de ander een schrijfhulp. De gebruikers vormen een zeer diverse groep. Het spreekt voor zich dat dyslecten en slechtzienden er gebruik van maken, maar ook binnen het vreemde talenonderwijs werkt het prima. Bijzonder is dat er ook eenvoudig eigen, eventueel zeer specifieke, woordenlijsten kunnen worden ingevoerd. Daardoor kan het programma ook bij technische of medische correspondentie, met veel moeilijke woorden, effectief bij het schrijven worden ingezet.

  L2S is een volledig vertaalde bewerking van het zeer succesvolle en breed toegepaste Deense programma CD-ORD. Uiteraard is het voor de Nederlandse situatie ingrijpend aangepast.

  Bij het (VOOR)LEZEN kan uitgegaan worden van teksten die op het beeldscherm staan. Selecteer tekst en klik op

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS