Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 May 2011
Artikel delen

LAKS opent a.s. maandag eindexamenklachtenlijn

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Op maandag 16 mei opent het LAKS haar jaarlijkse eindexamenklachenlijn. Dit jaar kunnen eindexamenkandidaten voor de 24e keer bij de scholierenorganisatie terecht met al hun vragen en klachten over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens. In 2010 kwamen er bijna 150.000 klachten binnen van ruim 200.000 examenkandidaten.
    ?
    Klachten die bij het LAKS binnen komen worden besproken met het College voor Examens of met de Onderwijsinspectie. Zo werd er vorig jaar een fout aan het LAKS doorgegeven over het examen Aardrijkskunde, waarna deze vraag voor alle scholieren werd goedgerekend. Na afloop van de examens wordt bovendien per vak bekeken op basis van de klachten nog bekeken of de norm aangepast moet worden.

    Naast inhoudelijke klachten kunnen scholieren ook bellen over slechte organisatie rondom de eindexamens; drumlessen boven de examenzaal en tafels die te klein zijn voor de examen kandidaten. Als daar een klacht over binnen komt neemt het LAKS direct contact op met de school. Chanine Drijver co

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS