Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 November 2010
Artikel delen

Lancering icttrainingen.nl

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  E-learningportals BV lanceert het innovatieve online leerconcept www.icttrainingen.nl. Icttrainingen.nl combineert online trainingen met een kenniscommunity voor en door ICT professionals. Het doel is de continue kennisontwikkeling van de moderne ICT’er te ondersteunen.

  You’re in control
  Icttrainingen.nl zorgt ervoor dat de professional zelf controle heeft over zijn/haar leerproces. Hij bepaalt zelf waar en wanneer hij een training volgt. Dit kan in een keer of verspreid over meerdere weken. Vanaf iedere locatie en afgestemd op de eigen agenda. Dus niet meer in de file voor een training op een datum bepaald door de opleider. Het enige dat de professional nodig heeft is een computer met internettoegang.

  Social learning en leren 2.0
  Icttrainingen.nl is gebaseerd op de principes van social learning en leren 2.0. Onderzoek wijst uit dat je het meest leert van andere mensen. Oftewel: sociale interactie is de meest effectieve vorm van leren. Dat is goed terug te zien in de opkomst van sociale internetdiensten als hyves, twitter en youtube. De kern van deze diensten is interactie tussen mensen om eenvoudig en snel kennis te delen. Het gevolg is dat de grenzen tussen formeel leren (bv klassikaal) en informeel leren (bv via youtube) aan het vervagen zijn. Het social learning platform waarop icttrainingen.nl is gebaseerd, faciliteert deze nieuwe manier van leren.

  Hoogwaardige e-learning trainingen
  De online e-learning trainingen op icttrainingen.nl zijn volledig self-supporting en zeer interactief. Trainingen bevatten bijvoorbeeld didactische spellen, oefenexamens, interactieve films en online toegang tot servers om kennis in de praktijk te testen. Ook het certificeringsexamen wordt direct online geboekt. Het opleidingsaanbod is zeer breed: van systeembeheer tot softwareontwikkeling en van IT security tot databasemanagement.

  Online kenniscommunity
  De kenniscommunity is gericht op het delen van kennis tussen ICT professionals. Ook buiten de eigen directe werkomgeving. Het is een online platform om kennisdeling te stimuleren en te ondersteunen. Kennis wordt onder andere gedeeld in de vorm van blogs, video’s, artikelen van experts, groepen en forums. De professional kan op ieder moment met vragen terecht in de community.

  www.icttrainingen.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS