Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 October 2012
Artikel delen

Lancering Microsoft IT Academy

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De bedrijven SLBdiensten en SURFmarket, verbonden in de community Technologie&Onderwijs (www.technologie-onderwijs.nl), lanceren in samenwerking met Microsoft een ondersteuningsprogramma dat opleidingen in staat stelt de ICT vaardigheden van hun medewerkers en studenten/leerlingen te verbeteren.


   


  Verwacht wordt dat meer dan 500 opleidingen het komende jaar van de zogenaamde Microsoft IT Academy gebruik zullen gaan maken. Zij kunnen bij de implementatie van het onderwijs gericht op IT vaardigheden gebruik maken van een team van trainers en een website. Deze website bevat een aanzienlijke hoeveelheid middelen ter ondersteuning die zijn ontwikkeld in samenwerking met andere opleidingen die al eerder ervaring opdeden in pilots.


   


  Verspilling


  Uit onderzoek van de Universiteit Twente werd iets meer dan een jaar geleden duidelijk dat het Nederlandse bedrijfsleven door met onvoldoende kennis gebruik te maken van beschikbare software, gezamenlijk maar liefst 19 miljard euro verspilt. De onderwijssector is in hoge mate verantwoordelijk voor het afleveren van arbeidskrachten met de juiste vaardigheden, en dus – in samenwerking met het bedrijfsleven – de juiste partij om het tij te keren.


   


  Winst


  Studenten/leerlingen en medewerkers kunnen door middel van het volgen van eenvoudige, gratis cursussen in de Microsoft

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS