Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 September 2008
Artikel delen

Lancering online bibliotheek voor gehandicapte kinderen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Stichting Het Sprekend Boek lanceert op 24 september 2008 om 15.00 uur dé online bibliotheek voor kinderen met een handicap. Op www.hetsprekendboek.nl zullen ruim 50 kinderboeken van uitgevers als Mercis, Clavis, De Vier Windstreken, Lemniscaat en Unieboek staan, die alle toegankelijk zijn door middel van een één-knopsbediening, waardoor meervoudig verstandelijk en motorisch gehandicapte kinderen de mogelijkheid krijgen volledige zelfstandig een boek te lezen.

  Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in ‘digitaal trapveld’ Cybersoek te Amsterdam Oost, en zal worden geopend met een passend spektakel door Gerda Havertong (actrice, zangeres en theatermaakster, onder andere bekend van Sesamstraat).

  Zelf prentenboeken lezen

  Ieder kind houdt van prentenboeken: in de boekenwinkel boeken van voor tot achter doorbladeren, in de bibliotheek razendsnel alle pagina’s omslaan, en thuis voorgelezen worden. Voor motorisch gehandicapte kinderen is dit echter niet mogelijk. Sprekende Boeken geven deze kinderen de zelfstandigheid waar ieder kind zo van houdt. Door middel van de druk op één knop krijgen ze toegang tot de illustratie, tekst en voorleesstem op eigen tempo. Ze zullen, zoals ieder kind, eerst razendsnel door het boek klikken en vervolgens steeds meer aandacht aan iedere pagina besteden.

  Stichting Het Sprekend Boek
  Stichting Het Sprekend Boek maakt al sinds 2004 Sprekende Boeken beschikbaar in een aantal Mytyl-en Tyltylscholen. In de afgelopen 4 jaar hebben steeds meer uitgevers toestemming verleend om hun bestaande prentenboeken aan te passen voor deze doelgroep. De lancering van de online bibliotheek betekent nu dat niet alleen een select aantal kinderen de Sprekende Boeken op school kan lezen, maar dat de volledige doelgroep de boeken thuis kan lezen. Een abonnement op de online bibliotheek geeft voor de afgesproken periode ongelimiteerd toegang tot alle Sprekende Boeken.

  Met steun van subsidieverstrekkers, abonnementsgelden en toestemming van de uitgevers zal de Stichting haar bibliotheek blijven uitbreiden en zal zij inspelen op  populaire thema’s als herfst, winter, sinterklaas, kerst, feesten en meer.

  Meer informatie

  Voor meer informatie, abonnementen en de nieuwste boeken bent u welkom bij de opening op 24 september, 15.00 uur, te Cybersoek (Timorplein 22, Amsterdam) of kijkt u na 24 september op www.hetsprekendboek.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS