Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 May 2010
Artikel delen

Lancering Wereldstemwijzer rond Tweede Kamerverkiezingen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur is op dinsdag 18 mei de Wereldstemwijzer gelanceerd. Het doel van deze stemwijzer, ontwikkeld door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), is om het Nederlandse publiek te stimuleren na te denken over de rol van Nederland in de wereld en de invloed van haar beleid op ontwikkelingslanden. Aan het einde van de rit ontvangt de kiezer naast het `gewone’ stemadvies ook een advies met extra aandacht voor ontwikkelingsvraagstukken en internationale samenwerking.

  In opdracht van Partos, EEN, COS Nederland en Politiek 2015 zijn aan de 30 stellingen van de stemwijzer van het IPP 10 stellingen over internationale samenwerking toegevoegd. De laatste stellingen zijn gebaseerd op het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer. Voorbeelden van extra stellingen zijn: “Nederland moet meer doen om lokale markten in ontwikkelingslanden tegen de import van gesubsidieerde producten uit westerse landen te beschermen.”. En “Er moet een samenhangend beleid komen om kinderarbeid tegen te gaan en de toegang tot onderwijs in ontwikkelingslanden te vergroten”. De Wereldstemwijzer is gemaakt in navolging van de succesvolle Wereldstemwijzer voor de Europese Verkiezingen in 2009, die toen vaker dan 22.000 keer werd ingevuld.

  De Wereldstemwijzer is te raadplegen via www.wereldstemwijzer.nl. Op deze site zijn ook alle verkiezingsprogramma’s en een overzicht van standpunten over het ontwikkelingssamenwerkingbeleid van de verschillende partijen te downloaden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS