Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 November 2016
Artikel delen

Landelijke uitblinkers MBO op Uitblinkersgala 2016 bekend gemaakt

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Lisanne Fons van ID College heeft de titel Landelijke Uitblinker mbo 2016 gewonnen. Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht is het beste leerbedrijf van Nederland en juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch is de beste praktijkopleider. Minister Bussemaker van Onderwijs, Ton Heerts van de MBO Raad en SBB en Michaël van Straalen van MKB-Nederland en SBB maakten dit bekend tijdens het Uitblinkersgala 2016. Dat melden MBO Raad en Dit is mbo.

  In totaal hebben 42 mbo-studenten dit jaar meegedaan aan de verkiezing van de Landelijke Uitblinker van Dit is mbo. Mbo-scholen uit het hele land nomineerden hiervoor een student die zich met een bijzondere prestatie heeft weten te onderscheiden tijdens zijn of haar stage/opleiding. Op het Uitblinkersgala werd Lisanne Fons gekroond tot de winnaar van de Uitblinkersverkiezing. De top vier Uitblinkers bestaat verder uit Mirthe Oosting van Noorderpoort, Kenneth Vos van Terra en Asef Mahmoudi van Koning Willem I College.

  Bij het Beste Leerbedrijf 2016, Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht, maken studenten kennis met alle facetten van het vak, van de opdrachtbespreking bij de klant en het eigenhandig maken van een product tot het netjes afleveren op locatie. Bij Metnils leren studenten in het bedrijf en leert het bedrijf van de studenten. De andere genomineerde bedrijven waren PLUS Koenders uit Eibergen en Rivas Beveiliging uit Gorinchem.

  Juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol van Van Tol & Breet uit ’s-Hertogenbosch geeft studenten vertrouwen en deelt zijn trotse gevoel over hen ook met klanten en opdrachtgevers. Ook werkt hij aan de oprichting van de Van Tol & Breet-academy, om kennis langdurig te borgen en te zorgen dat ook de nieuwe generatie vakmensen een mooie toekomst kan opbouwen. De andere genomineerde praktijkopleiders waren Jeroen van der Haas van SPIE Numac Groep Venray en Marrigje Mesker-Vink van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.

  De MBO Raad en SBB zetten op het Uitblinkersgala het beroepsonderwijs in de schijnwerpers door deze drie prijzen uit te reiken. Het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en de Landelijke Uitblinker 2016 zijn gekozen door vakjury’s met vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven én studenten. Het Uitblinkersgala is onderdeel van Dit is mbo en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Samen brengen deze organisaties het hele jaar door uitblinkende leerbedrijven, praktijkopleiders en studenten in beeld. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS