Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 December 2014
Artikel delen

Laptop- en tabletprojecten in het voortgezet onderwijs succesvol

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ruim 40 scholen in Nederland nemen dit jaar deel aan de laptop- en tabletprojecten van Studywise. Dit totaalconcept voor BYOD neemt scholen alle zorgen rondom de aanschaf, financiering, levering en service van digitale leermiddelen uit handen.

  Bring Your Own Device (BYOD) is een belangrijke ontwikkeling binnen het onderwijs. Leerlingen, studenten en medewerkers nemen hun eigen smartphone, tablet of laptop mee naar school om te werken en te leren. Door de snelle ontwikkelingen in de consumentenmarkt hebben zij in hun thuissituatie vaak al de beschikking over geavanceerde technologie. Scholen kiezen er daarom steeds vaker voor om leerlingen en medewerkers te faciliteren in de aankoop van de apparaten.

  Arjan van den Belt van Studywise: “BYOD breidt zich langzaam maar zeker uit in het onderwijs. We zien dat scholen veelal starten met een pilotproject, vervolgens kiezen voor de uitrol in de onderbouw en ten slotte de hele school uitrusten met laptops of tablets.”

  Studywise speelt in op deze trend en biedt een totaalconcept voor BYOD. Zo krijgt iedere school een eigen webshop, waar leerlingen en ouders tablets, iPads en laptops zelf kunnen aanschaffen. Op die manier heeft de school geen omkijken naar de bestelling, levering en financiering van de digitale leermiddelen. Ook worden de zorgen rondom de verzekering en reparaties uit handen genomen.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS