Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 May 2014
Artikel delen

Leer de hele zomer door met Summer2Learn

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  SUMMER2LEARN is een zomeraanbod van 8 inspiratiemiddagen voor leraren, docenten, directies, intern begeleiders en mediacoaches. Op alle 8 de inspiratiemiddagen zijn er prikkelende workshops in het eLab over het onderwijs van de toekomst. Wat is jouw thema?

  Het programma

  25 juni: APP DISCOVERY – ontdek apps voor je lessen
  27 juni: 21st Century skills
  2 juli: Hoe integreer je sociale media & apps in je les?
  22 augustus: Didactische vaardigheden voor mediacoaches
  27 augustus: Programmeren met kinderen; hoe doe je dat?
  29 augustus: Flipping the classroom
  3 september: De uitdagende leeromgeving
  5 september: Innovatie in Passend Onderwijs

  Klik hier voor het gehele programma en inschrijving

  APP DISCOVERY woensdag 25 juni 14.00-16.30

  Tablets zijn leuk, maar wat kan je er meer mee binnen het onderwijs? Wat heeft de tablet te bieden voor de leerlingen en voor de leraar zelf, als professional? Deze workshop besteedt aandacht aan verschillende type apps. Deelnemers krijgen meer inzicht in de mogelijkheden van apps in het onderwijs.

  21st CENTURY SKILLS vrijdag 27 juni 14.00-16.30
  De 21e eeuw is het tijdperk van verbinding door media en informatie. Informatie en kennis lijken bijna onbegrensd bereikbaar en worden binnen de virtuele wereld van het www vliegensvlug gedeeld, aangepast en doorontwikkeld. Vragen we nu ook nieuwe vaardigheden van de burger van de 21e eeuw? Deze workshop is een introductie over 21st century skills.

  HOE INTEGREER JE SOCIALE MEDIA & APPS IN JE LES? woensdag 2 juli 14.00-16.30
  Hoe kun je didactisch verantwoord sociale media een plek geven binnen de onderwijspraktijk? Hoe integreer je ICT/sociale media in het leerproces? Deelnemers maken samen een lesplan op basis van het TPACK model en de 6 stappen didactiek.

  DIDACTISCHE VAARDIGHEDEN VOOR MEDIACOACHES vrijdag 22 augustus 14.00-16.30
  Sommige mediacoaches boeien en binden op een natuurlijke wijze. Anderen weten het minder sterk over te brengen. Alles weten over mediawijsheid is één ding, je kennis overdragen aan een ander een tweede. Wat maakt je een goede mediacoach?

  PROGRAMMEREN MET KINDEREN woensdag 27 augustus 14.00-16.30 (Digilab, Robomind)
  Altijd al een robot willen aansturen en spelenderwijs leren programmeren? Maak kennis met robotica, programmeren en kunstmatige intelligentie.Ontdek de mogelijkheden van programmeren in je onderwijs! In deze kennismakingsworkshop ga je samen aan de slag met Robomind, Scratch en andere tools voor kinderen.

  FLIPPING THE CLASSROOM vrijdag 29 augustus 14.00-16.30
  “Help! De klas op zijn kop!” Een praktische workshop waarin we samen de eerste stappen zetten om flipping the classroom in je onderwijspraktijk in te voeren. Tijdens de workshop beantwoorden we praktische vragen als: Hoe kan ik beginnen? Uiteraard staat de rol van de docent centraal en gaan we samen op zoek naar de antwoorden vanuit de theorie en de praktijk. We maken hiervoor gebruik van verschillende moderne interactieve werkvormen.

  DE UITDAGENDE LEEROMGEVING woensdag 3 september 14.00-16.30 (Prowise, Cloudwise)
  Haal meer uit je leeromgeving! Zet de eerste stap om effectief gebruik van volop beschikbare technologie in en buiten je klaslokaal! We gaan (inter)actief aan de slag met digibord/touchpanel, eigen devices en google apps voor education. Neem dus vooral je smartphone, laptop of tablet mee en ervaar hoe snel je interactie kunt realiseren.

  INNOVATIE IN PASSEND ONDERWIJS vrijdag 5 september 14.00-16.30 (Innofun, Edux onderwijsadvies)
  360 Graden samenwerken binnen passend onderwijs, bestaat uit een combinatie van virtuele en fysieke contacten tussen IB’ ers, orthopedagogen en CJG afgevaardigden. Deze workshop is een kennismaking met blended consultatie waarbij wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.

  Klik hier voor het gehele programma en inschrijving

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS