Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 September 2016
Artikel delen

Leer programmeren tijdens de Devoxx4Kids in Arnhem op zaterdag 15 oktober

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Programmeren is cool!

  Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en heb jij altijd al je eigen robot willen programmeren of de baas van een Minecraft-wereld willen zijn? Dat lijkt heel erg moeilijk, maar dat is het juist niet! Op zaterdag 15 oktober leren de beste computerprogrammeurs jou precies hoe je dat moet doen. Hoe kan dat dan? Dat leren ze jou door te programmeren met behulp van kleine minicomputers!

  Waarom leren programmeren?

  Naast dat het natuurlijk heel tof is om zelf je robot te besturen, leer je er ook nog eens superveel van. Je leert creatief denken en je zult problemen moeten oplossen om de robot werkend te krijgen. Hierbij werk je samen met andere kinderen om het mooiste resultaat te krijgen.

  De workshops

  Er zijn drie verschillende ruimtes, waar je allemaal met andere toffe dingen aan de slag gaat. Zo leer je zelf een robot besturen met de Mbot, je leert programmeren in Scratch en je gaat aan de slag met Minecraft. Hoe cool is dat? Je volgt dan dus 3 verschillende workshops, die 1,5 uur duren.

  Het programma

  Vanaf 09:30 uur gaan onze deuren open voor alle kinderen en zullen we een korte inleiding geven over wat we die dag allemaal gaan doen. Om 10:00 uur zwaaien we samen de ouders uit en gaan we aan de slag met de tofste gadgets. Tussendoor zorgen wij natuurlijk voor een lekkere lunch en om 16:00 uur zullen alle ouders weer terugkomen om te kijken naar jullie finale project! Inschrijving is helemaal gratis. We hebben slechts plek voor 45 kinderen, dus schrijf je snel in, want VOL=VOL!

  Deze editie van Devoxx4Kids in Arnhem is mogelijk gemaakt door SIDN, JDriven en Bendoo Box.

  Eventbrite - Devoxx4Kids in Arnhem (powered by SIDN, JDriven en Bendoo Box)

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS