Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 August 2013
Artikel delen

Leerlingenhelpdesk introduceert Whatsapp

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ROC West-Brabant werkt, in samenwerking met IT-Workz, al jaren met een eigen helpdesk voor leerlingen. Op deze manier hopen zij het aantal ICT-gerelateerde vragen en storingen laag te houden en leerlingen op een snelle manier te woord te staan. De helpdesk, genaamd PCsupport, introduceert dit schooljaar Whatsapp om leerlingen op een eigentijdse wijze te bereiken.

  PCsupport is de helpdesk voor leerlingen door leerlingen. Leerlingen met vragen worden te woord gestaan door leerlingen van de verschillende ICT-opleidingen van ROC West-Brabant. Zij krijgen op deze manier de kans om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen. De helpdesk heeft altijd verschillende communicatievormen gebruikt, zodat leerlingen op de eigen, gewenste manier een vraag of storing konden doorgeven.

  MSN was destijds de methode om leerlingen te helpen. Een groot deel van de vragen en storingen kwamen via deze chat-vorm binnen en werden direct afgehandeld. Gaandeweg daalde de populariteit van deze manier van communiceren en werd veel meer gebruik gemaakt van e-mail en telefoon. Veel jongeren gebruiken tegenwoordig Skype en Whatsapp om met elkaar te communiceren. PCsupport haakt daarop in en voegt beide communicatievormen toe aan de manier waarop leerlingen contact kunnen zoeken.

  Leerlingen kunnen vanaf dit schooljaar via Whatsapp een vraag stellen of een storing doorgeven aan PCsupport. De gratis chatdienst is een laagdrempelige manier om contact met leerlingen te hebben. De eigentijdse wijze zorgt ervoor dat ze eerder hulp inroepen en daarmee sneller aan de slag kunnen met ICT-middelen op school. Dit bleek al snel uit de pilot die werd gehouden bij het Kellebeek College. Om die reden wordt de dienst dan ook toegevoegd voor heel ROC West-Brabant.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS