Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 June 2015
Artikel delen

Lego komt met Minecraft-concurrent

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Lego komt met een game die sterk doet denken aan Minecraft. In de wereld kunnen spelers zelf hun spelwereld ontwerpen, net als in Minecraft, al lijkt de nadruk te liggen op creativiteit, en niet op overleven. De game is al te spelen, maar het gaat wel om een testversie.

  Lego heeft het spel al vrijgegeven via Steam, via het Early Access-programma, waarmee games kunnen worden gespeeld die nog niet af zijn. Ook op dat punt lijkt het spel op Minecraft: die game was al lang voor de eerste stabiele versie te downloaden. Spelers moeten 15 euro betalen voor het spel, dat vooralsnog enkel op Windows te spelen is.

  In Lego Worlds kunnen spelers hun eigen spelwereld ontwerpen, net als in Minecraft. Daarbij hoeven ze echter niet te overleven, waarmee het spel vooral vergelijkbaar is met de creative-modus van Minecraft. Daarbij kunnen spelers in één keer grotere hoeveelheden terrein bewerken, en kunnen ze voertuigen gebruiken.

  Op dit moment is Lego Worlds nog een singleplayer-game, maar dat moet in de toekomst veranderen. Ook moeten spelers de mogelijkheid krijgen om het uiterlijk van hun spelkarakter te wijzigen, iets dat op dit moment ook nog niet mogelijk is.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS