Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 February 2015
Artikel delen

LessonUp laat docenten samen lessen verrijken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  LessonUp is de educatieve startup van Martijn Luijks, Q42 en Fabrique. De missie van het nieuwe bedrijf is om internetcontent een logische plaats in de les te geven. LessonUp gaat laagdrempelige verrijking bieden bij alle bestaande lesmethodes in basisen voortgezet onderwijs. Met LessonUp kunnen docenten straks snel en gemakkelijk zien wat ándere docenten bij hun methode gebruiken en welke content goed scoort. Verder kunnen docenten eenvoudig materiaal van internet of van henzelf toevoegen, en dat weer met de wereld delen. Het LessonUp team heeft ervaring met educatie, met web, apps en games. Martijn Luijks, Kars Veling, Martin Kool en Gert Hans Berghuis, hebben eerder samen de succesvolle app Schooltas voor ThiemeMeulenhoff ontwikkeld.

  Martijn Luijks: “Wij geloven in evolutie boven revolutie als het gaat om ict in de klas, daarom starten we met verrijking voor elke docent met een centraal scherm in de klas. De stap daarna is om leerlingen en docenten via laptops, tablets en smartphones met elkaar te verbinden om samen te leren.” 

  Oprichter van Q42 en CTO van LessonUp Kars Veling: “Het klaslokaal is eigenlijk de laatste plaats waar de voordelen van internettechnologie nog niet zijn doorgedrongen. Wij hebben enorm veel zin en energie om samen met docenten en leerlingen een elegante oplossing voor in de klas te ontwikkelen.” 

  LessonUp is vanaf nu in Beta beschikbaar. Dit voorjaar is er ruimte voor pilotscholen om LessonUp in te klas te testen.

  Kijk voor meer informatie op http://lessonup.io/nl/

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS