Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 November 2014
Artikel delen

Lightcurb iBeacon app stuwt innovatie op scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Jonathan Nalder, docent, edupreneur en veelgevraagd spreker op internationale congressen, uit Brisbane Australië, maakt gebruik van het uit Sneek afkomstige Lightcurb iBeacon platform om nieuwe manieren van onderwijs door het inzetten van iBeacons uit te leggen. Gavin Smart, docent aan de Britse Clevedon School, schreef een artikel over hoe iBeacons positieve impact op het onderwijs kunnen leveren. Scholen over de hele wereld beginnen te ontdekken hoe ze deze technologie kunnen gebruiken, hetzij om het lesgeven eenvoudiger te maken, communicatie in de klas te verbeteren of om ouders te helpen met relevante informatie. Estimote iBeacons reisde zelfs af naar Koeweit, waar ze zijn ingezet en geïntegreerd werden met het Lightcurb iBeacon platform waar het Friese Snakeware wereldwijd mee aan de weg timmert.

  Mariam Mokhtar leidt momenteel het project 'interactieve school' bij Koeweitse Abraq Khaitan middelbare school voor meisjes. Het Lightcurb iBeacon platform en de app werden ingezet om een eenvoudig te gebruiken interface te creëren voor de ouders. Deze zijn in staat om snel toegang te krijgen tot informatie, terwijl ze ouderavonden bijwonen. Er werden Estimote iBeacons in verschillende afdelingen van het schoolcomplex ingezet en gebruikt met de Lightcurb iBeacon management tool en app om inhoud te pushen, op basis van de huidige positie van de gebruiker. Dankzij deze slimme opzet kunnen de ouders worden geïnformeerd over waar ze naar toe moeten. De notificaties en vervolgacties leiden de ouders naar de juiste klaslokalen, laten het tijdschema van vergaderingen zien of geven inzicht in het examenrooster van hun kinderen. Het schoolpersoneel kan de informatie in slechts enkele seconden simpel en snel aanpassen door met de Lightcurb content management tool te werken.

  Het is verbazingwekkend om de groei en trend te zien om iBeacons in te zetten in onderwijsinstellingen. Wat nog het meest inspirerende is, is het feit dat dit een van de gebieden is waar de meest innovatieve toepassingen worden bedacht. In Abraq Khaitan geven ze informatie door aan ouders, in Clevedon zijn de iBeacons een hulpmiddel voor docenten, de Rijksuniversiteit Groningen past Lightcurb en iBeacons toe voor toekomstige studenten, terwijl bij de Friese Poort in Drachten Lightcurb iBeacons gebruikt gaan worden om leerlingen allerlei proeven te laten doen. Momenteel wordt het Lightcurb iBeacon platform al bij ruim 150 organisaties wereldwijd ingezet. Tijdens het ‘21st century learning international’congres’ in Hong Kong van 11 tot 13 december zal Jonathan Nalder het Lightcurb iBeacon platform weer in zijn workshop gebruiken als voorbeeld om innovatie te pushen in het onderwijs. Voor meer informatie over iBeacon innovatie gaat u naar www.lightcurb.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS