Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 February 2009
Artikel delen

Lokale Oracle ThinkQuest Narrative wedstrijd van start

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Oracle Education Foundation kondigt aan dat de lokale Oracle ThinkQuest Narrative wedstrijd van start is gegaan. Deze competitie nodigt teams van leerlingen, in de leeftijdsgroep tussen 9 en 19, uit om hun ideeën over internationale kwesties als hongersnood of rampen te publiceren.

  Ze moeten hiervoor gebruik maken van ThinkQuest Projects als online publicatietool. De inzendtermijn eindigt op 4 mei 2009.

  De Oracle ThinkQuest Narrative wedstrijd wordt gemaakt in de ThinkQuest Projects projectomgeving. Dit is een beschermde internetomgeving voor het basis- en voortgezet onderwijs waarbinnen leerlingen onder toezicht van een docent aan projecten kunnen werken. Zodoende kunnen zij spelenderwijs belangrijke vaardigheden ontwikkelen die worden vereist aan het werken in de 21e eeuw. Het gaat dan bijvoorbeeld om vaardigheden als kritisch denken, creativiteit, samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, communicatie, technologische vaardigheden en zelfstandigheid bij het indelen van tijd voor het halen van een deadline.

  Een team moet bestaan uit een leraar en drie tot zes leerlingen. Er zijn drie categorieën; van 9-12 jaar, van 13-15 jaar en van 16-19 jaar.  ThinkQuest Projects is het platform waarop deelnemers hun  project vorm kunnen geven. Meer informatie over de lokale, Nederlandstalige, Narrative wedstrijd is beschikbaar binnen de ThinkQuest Projects-omgeving op www.thinkquest.org/nl . Informatie over de internationale Engelstalige Narrative wedstrijd is te vinden op www.thinkquest.org . Gebruikers die zich hebben aangemeld op de Nederlandstalige website van ThinkQuest vinden daar informatie over de lokale wedstrijd en kunnen daar hun project publiceren.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS