Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 July 2010
Artikel delen

Ludieke studiekeuze game gelanceerd door Organisatie Groep Zuid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wat wil ik later worden? Iedereen heeft zich dit vroeg of laat wel een keer afvraagd. Organisatie Groep Zuid (OGZ), de organisator van de Onderwijsbeurs Zuid-Nederland en de Beroepskeuzebeurzen, heeft samen met internetbureau e-sites een ludieke studiekeuze game ontwikkeld.

  Met de game, die te spelen is op de website van de Onderwijsbeurs Zuid-Nederland (http://www.onderwijsbeurszuidnederland.nl) en op de website van de Beroepskeuzebeurs (http://www.beroepskeuzebeurs.nl) kan de leerling|student voor zichzelf op een ludieke manier ontdekken wat hij of zij volgens de test gaat worden. Maar de leerling|student kan ook aan anderen vragen om test voor hen te maken.

  Delen
  De game is van opzet zo gemaakt dat deze gemakkelijk via sociale netwerken te delen is. De leerling die de test gemaakt heeft, kan de test doorsturen naar vrienden, maar kan de uitslag van zijn of haar test ook op hyves publiceren. Dit ‘delen’ van de test is voor OGZ een nieuwe stap in haar ambitie om naast de organisatie van de Onderwijsbeurs Zuid-Nederland en de drie Beroepskeuzebeurzen, een ‘social’ en crossmediaal platform te ontwikkelen waar arbeids- en onderwijsmarkt samen komen.

  Studie en Beroep
  Dit overkoepelende platform heet Studie en Beroep en omvat naast de studiegame en de vier voornoemde beurzen ook het vernieuwende concept ‘Studeren!’, waarbij de nadruk ligt op de student en zijn omgeving. Daarnaast is het platform gericht op social media, met onder andere pagina’s op hyves, facebook en twitter, om op diverse manieren, zowel online als offline kennis en informatie met elkaar te delen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS