Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 September 2017
Artikel delen

Maak op een interactieve manier kennis met wetenschap en technologie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Generation Discover festival te Den Haag zorgt ervoor dat jong en oud kennis kan maken met technologie en wetenschap. Dit festival duurt 5 dagen en zal op zo veel mogelijk wijzen interactie initiëren tussen bezoekers en techniek/wetenschap.

  Wat is de gedachte achter het festival?

  Onze wereld verandert snel. We komen bijna dagelijks voor nieuwe uitdagingen te staan. Hoe kan men hier op een innovatieve manier op inspelen? Dat is de vraag die elke organisatie aangesloten bij het Generation Discover festival zichzelf stelt én de vraag waarmee ze jongeren willen inspireren tijdens dit vijfdaagse evenement.

  Generation Discover festival

  Het Generation Discover festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op het Malieveld in Den Haag, van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober. Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, opent het gratis festival op 4 oktober samen met de partners van het programma.

  Na de opening worden de landelijke winnaars van de Generation Discover bright ideas challenge bekendgemaakt door de jury, bestaande uit: YouTube-sensatie Dylan Haegens, acteur en presentator Buddy Vedder, Nobelprijswinnaar en energie-expert prof. Ben Feringa, waterexpert Néné Barry en voedselexpert Atze Jan van der Goot.

  Wat is er te doen?

  De verwachte 30.000 bezoekers maken tijdens het festival op een interactieve manier kennis met wetenschap en technologie in diverse futuristische domes. Dansen op een kinetische dansvloer om erachter te komen wie de meeste energie opwekt, het bouwen van de stad van de toekomst, het oplossen van een cybercrime en racen met een zoutwaterauto zijn slechts een paar voorbeelden van wat bezoekers tijdens het festival kunnen verwachten. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er andere activiteiten te doen, van basisschoolkind tot middelbare scholier.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS