Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 June 2017
Artikel delen

Untitled

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een aantal is enkelvoud! Geen komma voor en! Een cadeau gehad – nee, gekregen! We kennen ze allemaal, de regels van het Nederlands die echte en zelfbenoemde schoolmeesters al generaties lang verspreiden. Maar kloppen ze eigenlijk wel? Dit meldt van Dale.

  Taalexpert Wouter van Wingerden zocht 50 hete hangijzers tot op de bodem uit, dook in de Nederlandse taalgeschiedenis en vroeg 17.000 mensen om hun mening over kwesties als (zich) beseffen, zwaar wegen en de regel die/welke. Het resultaat: strenge oordelen (hun hebben), verrassingen (hij wil/wilt) en verfrissende inzichten (reizigers wordt/worden verzocht).

  Auteur

  Neerlandicus Wouter van Wingerden (1977) ‘doet iets met taal’. Hij weet alles van taalnormen en is (mede)auteur van meerdere taalboeken. Wouter werkte bij Onze Taal en zit in de Commissie Spelling. Elke week heeft hij een taalrubriek bij Omroep Max.

  Noot voor de redactie:

  De auteur Wouter van Wingerden is beschikbaar voor interviews. Via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres kunt u een recensie-exemplaar van ‘Maar zo heb ik het geleerd!’ aanvragen.

  Hoe hebt u het geleerd? Klik hier om naar de website te gaan.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS