Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 February 2015
Artikel delen

Maastricht start met nieuwe ict-opleiding voor werkloze 50-plussers

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    De Hogeschool E3 en het UWV van Maastricht zijn maandag begonnen met een ict-opleiding die er speciaal op gericht is om 50-plussers in de sector aan het werk te krijgen. De organisaties hopen hiermee bij te dragen aan het oplossen van het tekort aan informatici in Limburg.

    Maandag zijn de eerste werkzoekende 50-plussers met hun lessen informatica begonnen aan de Hogeschool E3 in Maastricht. De opleiding duurt tussen de 9 en 15 maanden en de periode is afhankelijk van vooropleiding en ervaring van de deelnemers. De werkzoekenden kunnen de opleiding in deeltijd volgen en de studie kent een theoretisch deel en een praktijkgedeelte.

    Tot aan de scriptiefase zijn er geen kosten verbonden aan de studie, wat mogelijk is gemaakt door de samenwerking met het UWV. De 50-plussers kunnen bij bedrijven aan de slag met het uitwerken van de eindscriptie, waarbij de organisatie het onderwerp bepaalt. Aan het einde halen de 50-plussers een HBO bachelor ict-diploma, waarmee de deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

    In Limburg zou een tekort aan hoog opgeleide ict-ers zijn. Er zijn meer dan driehonderd vacatures voor. Tegelijk bestaat de helft van het aantal werkzoekenden uit 50-plussers.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS