Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 October 2015
Artikel delen

Mbo-school zet fors in op excellente leerling

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ROC Midden Nederland biedt de komende vier jaar 21 speciale excellentieprogramma's aan voor talentvolle studenten. De school geeft daarmee gehoor aan de oproep van minister Jet Bussemaker van Onderwijs om mbo'ers meer uit te dagen om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied.

   

  Excellente studenten van de opleidingen Technisch Specialist en Verkoopmanagement in Amersfoort en Nieuwegein krijgen dit jaar de kans om in teamverband met een zelf gekochte en opgeknapte auto naar Gambia rijden. Vervolgens lopen ze daar twee maanden stage.

  Door dit speciale programma worden de studenten uitgedaagd meer te doen dan de studieboeken vragen. ,,Ze moeten zelf een businessplan schrijven en sponsorgeld binnenhalen om hun reis te bekostigen. Ook moeten de studenten het vervoer van een container regelen met gereedschap en technisch materiaal. Vaardigheden die je leert door het te doen,'' zegt Aris Willems, woordvoerder van ROC Midden Nederland.

  Trots
  De mbo-school met 38.000 leerlingen, verdeeld over vestigingen in Amersfoort en Nieuwegein, diende op verzoek van het ministerie van Onderwijs 21 nieuwe excellentie-programma's in op het gebied van internationalisering, vakverdieping, ondernemerschap en competitie. Ze zijn allemaal geaccordeerd. ,,Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Wij willen niets liever dan het talent van onze studenten helpen ontwikkelen. Op elk niveau,'' aldus Willems.

  Een belangrijke rol binnen het excellentie onderwijs krijgt de 3D Printing Campus. Een werkplaats waar studenten, vormgevers, ondernemers en docenten leren werken met de nieuwste technieken op het gebied van 3D printing. Talentvolle studenten krijgen hier de kans zich te specialiseren, naast hun reguliere opleiding. ICT-studenten krijgen de mogelijkheid om op de 3D Printing Campus te leren werken met 3D ontwerpsoftware. Dit in samenwerking met 3D bedrijven.

  Meubelstukken 
  Vijf tweedejaarsstudenten van de opleiding Bouw en Interieur gaan in opdracht van een externe klant meubelstukken ontwikkelen. Experts uit de branche zullen de ontwerpen en de eindproducten vervolgens beoordelen. Het traject wordt afgesloten met een certificaat.

  Het ministerie van Onderwijs heeft voor de komende vier jaar landelijk een bedrag van bijna 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de mbo's die excellentieprogramma's aanbieden. Volgens minister Bussemaker is het belangrijk dat mbo-studenten, net als in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs, de mogelijkheid krijgen een ambitieus onderwijsprogramma te volgen. ,,Hiermee motiveren we meer jongeren om zich te ontwikkelen tot vakspecialist.''

   

  Bron: AD

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS