Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 October 2009
Artikel delen

MediaGenius maakt schoolkinderen wegwijs in de (nieuwe) media

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De wereld van van kinderen krijgt een steeds grotere digitale dimensie. Wie (later) wil meedoen in deze maatschappij, zal (verstandig) zijn weg moeten weten te vinden op het internet en in andere nieuwe media. Kinderen zijn misschien wel vertrouwd met de (nieuwe) media, maar zijn ze ook mediawijs? MediaGenius denkt dat veel kinderen daarin nog wel wat steun en wegwijs kunnen gebruiken. En dat een (basis)school daarin een belangrijke taak kan – móet – vervullen.

  Vanaf september 2009 verzorgt MediaGenius de medialessen in het naschoolse aanbod Brede School Overvecht. Ze maken games, weblogs, websites en gaan aan de slag met film en interactieve techniek. Ook experimenteren ze met diverse (nieuwe) media en innovatieve vormen van kennisoverdracht. De cursus is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar en bestaat uit tien lessen (afgesloten met een eindpresentatie). Na afloop kunnen de kinderen zich inschrijven voor mediaclub Overvecht.

  Wat is MediaGenius?

  MediaGenius is een initiatief van leerkrachten van een basisschool uit Utrecht. Zij maken de vertaalslag tussen onderwijs, leerkrachten, leerlingen én hun ouders. Naast jarenlange onderwijservaring hebben zij een  opleiding gevolgd tot MediaCoach en zijn zij aangesloten bij het Mediawijsheid Expertise Centrum en diverse netwerken op het gebied van innovatie en kennis.

  Voor meer informatie: www.mediagenius.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS