Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 April 2016
Artikel delen

Meer interactie in de klas!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Interactie én afwisseling zijn belangrijk om leerlingen te motiveren tot leren. Inzetten van tools kan daarbij helpen. Hier geven we je twee tips om gratis tools van Prowise Presenter in te zetten in de klas.  

  Woordenschat oefenen? Speel eens memory op het touchscreen!

  In een mum van tijd je eigen memoryspel.

  Memory is natuurlijk heel goed om je geheugen te trainen. Maar je kunt er veel meer mee. De Memorytool van Prowise maakt het ook mogelijk om spelenderwijs nieuwe woorden te leren. In het Nederlands of in een vreemde taal. Door maximaal 4 spelers op het touchscreen tegen elkaar te laten spelen, bouw je er een wedstrijdelement in. Je kunt ook tweetallen tegen elkaar laten spelen. Natuurlijk kun je memory op de traditionele manier spelen, met twee dezelfde kaartjes. Maar er zijn veel meer mogelijkheden:

  – zet het moeilijke woord op één kaartje, de betekenis op de bijbehorende kaart. Of een plaatje dat de betekenis weergeeft.

  – Ook spelling kun je zo oefenen: zet een woord op een kaart waar één letter ontbreekt. Op de bijbehorende kaart staat de missende letter.

  Deze tool kun je helemaal zelf invullen zoals jij dat wilt, met woorden, afbeeldingen en geluiden uit de bibliotheek. De tool is ook individueel in te zetten op pc en tablet.

  Samen een mindmap maken? Dat kan ook anders!

  Zet je weleens een mindmap in om voorkennis te activeren of juist om stof te verwerken? Dan is de nieuwe mindmap tool van Prowise een leuke manier om het eens net wat anders aan te pakken. Deze kun je op de traditionele manier gebruiken, maar in combinatie met ProConnect kunnen leerlingen ook vanaf hun tablet of hun eigen smartphone woorden insturen. Dat maakt het weer net even wat anders. Je kunt zien wie welk woord heeft ingezonden en kiezen welke woorden je toevoegt aan de mindmap op het touchscreen. Naast woorden kun je ook afbeeldingen/illustraties, video, audio en linken toevoegen aan de kaartjes.

  Deze tools zijn onderdeel van Prowise Presenter. Je kunt een gratis account aanmaken op prowise.com. Leerlingen kunnen via tablet of smartphone deelnemen via de ProConnect app. Deze download je gratis in de Google Play-, Windows- en App store. 

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS