Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 August 2014
Artikel delen

Meerdere scholen hebben problemen met met digitale boeken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het gaat om scholen die geheel digitaal lesgeven, dus er zijn voor de betreffende vakken geen boeken om op terug te vallen. Noordhoff heeft PDF’s ter beschikking gesteld tot de technische problemen zijn opgelost. De uitgever verwacht dat eind volgend week alle boeken beschikbaar zijn.

  De problemen kwamen drie weken geleden aan het licht, een week voordat in de regio Noord de scholen weer zouden beginnen. Noordhoff lanceert dit schooljaar een vernieuwde app, waarin al het lesmateriaal van de uitgever digitaal wordt aangeboden. Alle interactieve componenten – de vragen en opdrachten – functioneren goed, maar met het digitaal leesbaar maken van de boeken zijn fouten gemaakt. Bij honderd van de veertienhonderd titels is het misgegaan bij het converteren van de tekstbestanden.

  Stephan de Valk, directeur strategie en innovatie bij Noordhoff, bevestigt dat er “opstartissues” zijn.

  “We hebben onze app vernieuwd en ook geschikt gemaakt voor Android-apparaten. Vorig jaar jaar was de app alleen beschikbaar voor iPads. Deze operatie is tegengevallen. Het omzetten van de content heeft meer tijd gekost dan we hadden gedacht. We moeten een aantal titels met de hand nalopen om het probleem op te lossen.”

  De Valk benadrukt dat hij het “heel vervelend” vindt voor de naar hij schat 9.000 leerlingen die door de problemen zijn getroffen. “Maar we hebben er meteen voor gezorgd dat er PDF-versies van de boeken beschikbaar kwamen, zodat de lessen wel gewoon konden beginnen.”

  Noordhoff is een van de grootste educatieve uitgevers van Nederland. Samen met uitgevers Malmberg en ThiemeMeulenhoff heeft het Groningse bedrijf ongeveer negentig procent van de markt voor schoolboeken in het voortgezet onderwijs in handen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS