Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 May 2016
Artikel delen

Met de iPad de gymles in met de LO-App

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De LO-app is een starterskid voor iedereen die met de iPad in de sportzaal gaat werken. De app biedt een totaalpakket zodat je op een makkelijke manier snel van start kunt gaan met de iPad in je gymles. De app is gemaakt door Koen Kockmann en Wietse Siemerink. De LO-APP bevat de volgende informatie:

  PO video’s; Animaties voor het PO waarin bekende en onbekende spellessen worden uitgelegd. De animaties duren maximaal twee minuten.

  VO video’s; Animaties voor het Voortgezet Onderwijs waarin bekende en onbekende spellessen worden uitgelegd. De animaties duren maximaal twee minuten.

  Niveau video’s; Vergelijkingsmateriaal voor het beoordelen van leerlingen. Hiermee kun je 12 activiteiten, die per activiteit opgedeeld zijn in drie bewegingsniveaus, beoordelen. Voor elk niveau tref je een filmpje aan waarop je kunt zien op welk niveau de leerling zich bevindt. Leerlingen kunnen hiermee zichzelf of elkaar beoordelen.

  App info; Uitleg over circa 30 apps die bruikbaar zijn in de lessen LO. Je wordt doorverwezen naar de apps, zodat je gelijk aan de slag kunt.

  Leskaarten: Met hulp van diverse leskaarten, onder andere voor freerunnen en acrogym, kunnen leerlingen direct zelf aan de slag.

  Shuttle-run-tests; Diverse muziekmixen (Hardstyle, HipHop, etc.) voor de piepjestest tref je hier aan. Ook is er een blanco versie zodat je ook je eigen muziekmix kunt maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de actuele Top40 of laat leerlingen zelf hun favoriete muziek aanleveren. Hiermee maak je de shuttle-run-test leuker en blijven leerlingen gemotiveerd!

  Contact: Heb je vragen over het gebruik van deze app in je gymles of wil je een workshop volgen over de integratie van de iPad in de LO-lessen? Hier tref je de contactgegevens aan van de initiators van deze LO-app.

  Bosan: De bewegingsactiviteiten die jongeren doen in hun vrije tijd doen veranderen en de bewegingscultuur wordt steeds diverser. Leerlingen zijn tegenwoordig op zoek naar een gaaf gevoel van spannend en extreem. Dat willen ze overal, dus ook op school en in de sportaccommodatie. Innovatieve producten voor in de LO-lessen kun je hier vinden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS