Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 May 2015
Artikel delen

Microsoft en de SWKGroep laten kinderen kennismaken met programmeren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op woensdag 27 mei hebben een paar honderd kinderen van verschillende scholen en van kinderopvangorganisaties binnen de SWKGroep kennisgemaakt met programmeren door het bouwen van een app tijdens de Microsoft TechDays kids in het World Forum in Den Haag. 

  Microsoft TechDays Kids

  Jaarlijks organiseert Microsoft TechDays, een evenement dat in het teken staat van nieuwe technologieën en zich focust op ontwikkelaars en IT-professionals. Om ook de nieuwe generatie digitaal te ontwikkelen en voor te bereiden op de toekomst, organiseerden zij de Microsoft TechDays Kids. Onder begeleiding van professionele ontwikkelaars werd aandacht besteed aan het ontwikkelen van applicaties op een zeer makkelijke en intuïtieve manier. Na afloop kregen de kinderen, variërend in leeftijd van 9 tot 13 jaar oud, hun eigen applicatie mee, om die thuis te laten zien en verder te ontwikkelen.

  Samenwerking

  De Microsoft TechDays Kids is een eerste stap in een samenwerking die Microsoft en de SWKGroep de komende jaren verder willen uitbouwen. Brian Hewitt, audience marketing manager bij Microsoft: “Het is onze ambitie om kinderen te inspireren om de technologie om hen heen te begrijpen, en deel te nemen aan de digitale samenleving. Met initiatieven zoals deze samenwerking met de SWKGroep enthousiasmeren we kinderen voor het programmeren van apps. Naast het coderen worden hierbij ook andere 21e-eeuwse vaardigheden als (digitaal) samenwerken en creativiteit toegevoegd aan hun palet. Met deze vaardigheden zijn kinderen beter voorbereid op de toekomst en de arbeidsmarkt.”

  Techniek bij de SWKGroep

  De SWKGroep vindt het belangrijk om kinderen de wereld om hen heen te laten ontdekken vanuit een wetenschappelijk perspectief; vragen stellen en met elkaar systematisch op zoek gaan naar antwoorden. Daarmee stimuleert de SWKGroep kinderen om – spelenderwijs – hun technische talenten te laten ontdekken. De Microsoft TechDays Kids sluit erg goed aan op deze visie en missie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS