Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 January 2016
Artikel delen

Microsoft en Mojang kondigen Minecraft Education Edition aan

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Aankomend schooljaar (2016-2017) kunnen verschillende scholen gebruik gaan maken van de education edition van minecraft. Microsoft en mojang kondigden zojuist deze editie aan die zich specifiek richt op scholen en educatieve doeleinden heeft.

  Gebasseerd op het al reeds bestaande MinecraftEdu programma – een gemodde versie van Minecraft die gebruikt wordt voor het onderwijs – komen Mojang en Microsoft nu met een eigen educatieve versie van Minecraft. De Education Edition zorgt ervoor dat scholen verschillende lessen kunnen gaan inzetten met behulp van Minecraft. Zo draagt de community website van de Education Edition al een aantal voorbeelden aan van het gebruik van de educatieve-versie van Minecraft:

  Kort samengevat zorgen Mojang en Microsoft ervoor dat het mogelijk is voor docenten om studenten (maximaal 40) mee te nemen door bestaande werelden en zelfs gezamenlijk te werken in een wereld: Minecraft multiplayer met een educatieve twist. Volgens de website is het mogelijk om studenten wiskunde, natuurkunde, geschiedenis en talen bij te brengen met behulp van Minecraft. 

  Microsoft wil de Minecraft: Education Edition deze zomer uitbrengen voor scholen, bibliotheken en musea voor een prijs van $5 per jaar per gebruiker. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS