Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 December 2014
Artikel delen

Microsoft hint op abonnementenmodel voor Windows 10

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Microsoft heeft erop gehint dat Windows 10 een abonnementenmodel krijgt. Topman Kevin Turner zei tijdens een presentatie dat het bedrijf op een andere manier geld wil verdienen aan zijn belangrijkste product. "En dat heeft iets te maken met services", zo claimde hij.

  De omvorming naar een abonnementenmodel is geen ongebruikelijke stap voor Microsoft. Bij Office heeft Microsoft met Office 365 al een abonnementsversie. Op de vraag of Microsoft geld gaat verliezen met Windows, antwoordt Turner met 'ja'. "Waar het om draait, we moeten Windows anders te gelde maken. En daar zijn services bij betrokken. Er zijn aanvullende kansen voor ons om services naar het product te brengen en dat op een creatieve manier te doen", aldus de topman. Turner belooft dat Microsoft in de eerste helft van 2015 meer bekendmaakt over de prijzen van Windows 10.

  Door over te gaan naar abonnementen, wil Microsoft geld gaan verdienen aan het gebruik van Windows in plaats van de aanschaf ervan. Op dit moment kunnen fabrikanten al gratis Windows gebruiken op apparaten met een schermdiagonaal kleiner dan 9". Turner noemt de optie niet om Windows voor alle apparaten gratis te maken, maar zegt in een presentatie die Toms Hardware ontdekte, dat het verdienmodel van Windows 10 anders zal zijn.

  Dat deed hij door te verwijzen naar de komende veertigste verjaardag van het bedrijf. "De eerste 39 jaar van ons bestaan hebben we een van de beste businessmodellen ooit gebouwd, zeker rond Windows", aldus Turner. "Voor de duidelijkheid, dit was ons verleden. Als je naar onze toekomst kijkt, gaat dat erom dat het een Cloud OS wordt."

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS