Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 May 2014
Artikel delen

Microsoft voegt geavanceerde regels toe aan webmaildienst Outlook.com

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Microsoft heeft aan zijn webmaildienst Outlook.com naar eigen zeggen krachtige filtermogelijkheden toegevoegd. Deze moeten het gebruikers gemakkelijker maken om de stroom aan e-mails in goede banen te leiden. Ook zijn er andere wijzigingen.

  Volgens de softwaregigant zijn de beschikbare filtermogelijkheden van de nieuwe 'advanced rules'-feature krachtiger dan die van concurrerende webmaildiensten. Zo bieden de advanced rules diverse nieuwe selectors, waaronder het controleren of de afzender van een e-mail in het adresboek staat en het maken van bepaalde tijdselecties. Na het maken van een selectie kan de gebruiker de gewenste actie bepalen, bijvoorbeeld het wissen van een mailtje.

  Naast nieuwe filteropties krijgt Outlook.com ook een undo-knop. Daarmee kunnen onbedoelde acties, zoals het per ongeluk wissen van een e-mail of een ongewenste verplaatsing van een bericht, ongedaan worden gemaakt. De optie is niet alleen bereikbaar via de undo-knop, maar ook middels de sneltoets Ctrl+z.

  Microsoft heeft ook enkele kleine wijzigingen doorgevoerd bij zijn webmaildienst, zoals een reply-knop in het bericht. Hierdoor kan er direct een antwoord worden geformuleerd op een e-mail zonder dat er een leeg venster hoeft te worden geopend. Verder zijn er tweaks doorgevoerd in het adressenboek, zodat een Outlook.com-gebruiker sneller kan teruggrijpen naar eerdere conversaties of dat hij een gesprek via bijvoorbeeld Skype of Facebook kan starten. De genoemde updates zullen de komende weken voor alle Outlook.com-gebruikers beschikbaar komen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS