Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 June 2014
Artikel delen

Middelbare scholieren worstelen met wiskunde

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Onderzoek onder ruim 10.000 scholieren wijst uit:

  • Bijna 50% van de scholieren moet het hardst leren voor wiskunde*
  • Bijna 40% van de scholieren ervaart de meeste stress voor wiskunde**

  Eind juni vinden de proefwerkweken in het voortgezet onderwijs plaats. Een stressvolle tijd voor veel scholieren. In opdracht van StudySteps is onderzoek uitgevoerd naar proefwerkstress onder 10.114 scholieren. Via een poll op Scholieren.com en Sevendays.nl is gebleken dat 47% van de scholieren voor het vak wiskunde het hardste leert om toch een voldoende te halen*. Uit additioneel onderzoek onder Scholieren.com, Sevendays.nl en goSupermodel blijkt dat maar liefst 38% van de scholieren de meeste stress ervaart voor het vak wiskunde**. 23% van de respondenten schiet vooral in de stress voor taalvakken en 18% ervaart de meeste stress voor het vak geschiedenis.

  De resultaten tonen aan dat wiskunde voor scholieren nog altijd een heet hangijzer is. Met een tekort aan wiskundeleraren*** is dit een zorgelijke constatering. Om scholieren te ondersteunen bij het vak wiskunde biedt StudySteps hen een platform waar zij hun wiskundekennis kunnen bijspijkeren.

  StudySteps kan middelbare scholieren op verschillende manieren helpen om hun wiskunde prestaties te verbeteren. Zo heeft Noors onderzoek uitgewezen dat wiskunde leren een kwestie van oefenen is en benadrukten Amerikaanse wetenschappers recentelijk dat wiskundeangst voor een groot deel door de omgeving wordt veroorzaakt. Scholieren moeten geholpen worden om om te gaan met deze angst zodat hun onzekerheid de wiskundeprestaties niet in de weg staat. Met StudySteps kunnen leerlingen online wiskunde oefenen en krijgen zij ondersteuning van een coach waardoor hun vertrouwen groeit.

  Speciaal ter voorbereiding op de wiskundetoets in de proefwerkweek organiseert StudySteps een wiskunde Facebookspreekuur. Scholieren kunnen op zondag 15 juni en 22 juni tussen 19.00 en 20.00 uur hun wiskundevraag stellen via www.facebook.com/studystepsnl. De StudySteps wiskundecoach zal de vragen dezelfde avond beantwoorden zodat de scholieren vol vertrouwen de proefwerkweek in gaan.

  Bezoek voor meer informatie www.StudySteps.com

  * onderzoek onder 364 respondenten
  **onderzoek onder 10.114 respondenten
  *** Bron: AD, 30 april 2014

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS