Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 March 2011
Artikel delen

Middelbare scholieren zamelen duizenden apparaten klein ICT-afval in

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ambassadeur Sascha Visser reikte gisteren de hoofdprijs uit aan ORS Lek en Linge in Culemborg, winnaar van RemixIT, de landelijke scholencompetitie van Stichting ICT~Milieu om middelbare scholieren te activeren hun ICT-afval in te leveren. In totaal haalden de 78 deelnemende scholen duizenden mobiele telefoons, MP3-spelers en spelcomputers op in drie weken tijd.

  RemixIT
  Met de landelijke campagne RemixIT wil Stichting ICT~Milieu zoveel mogelijk klein ICT-afval inzamelen. Teveel oude ICT-apparaten komen bij het restafval terecht en worden niet gerecycled, terwijl deze juist veel waardevolle materialen bevatten die hergebruikt kunnen worden.
  Middelbare scholen in het hele land konden zich vanaf 8 december 2010 tot 21 januari 2011 aanmelden voor de competitie. Eind januari ontvingen zij speciale milieubakken waar zij tot 18 februari hun klein ICT-afval in konden achterlaten. Scholen hebben ieder op hun eigen manier leerlingen enthousiast gemaakt om zoveel mogelijk klein ICT-afval in te zamelen.

  Van alle scholen hebben de leerlingen van het ORS Lek en Linge in Culemborg het meeste klein ICT-afval ingezameld en zijn met 758 kilo de grote winnaar van RemixIT. Als beloning voor hun inzet winnen zij een optreden van een top DJ op het jaarlijkse schoolfeest. De tweede en derde prijs (geldbedragen van respectievelijk

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS