Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 June 2016
Artikel delen

Minecraft Education Edition: nu beschikbaar voor leerkrachten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Spelenderwijs leren, waarbij leerkrachten technologie inzetten om het lesprogramma aan te vullen. Microsoft heeft de beschikbaarheid van Minecraft: Education Edition aangekondigd. Als onderdeel van Microsofts missie om meer mogelijk te maken voor leerlingen, krijgen leerkrachten over de gehele wereld vanaf vandaag toegang tot het early access-programma van Minecraft: Education Edition. Deze editie geeft leerkrachten de kans om deze zomer een vroege versie van de Minecraft: Education Edition te installeren en uit te proberen, alsook om feedback te geven.

  In mei 2016 is het bèta-programma online gegaan, waarbij de feedback verzameld is van meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van meer dan 100 scholen in 26 landen over de gehele wereld. Deze gedetailleerde feedback heeft geholpen om Minecraft: Education Edition te verbeteren in diverse leeromgevingen. Minecraft: Education Edition stelt onderwijsinstellingen in staat om het klaslokaal en het curriculum naar de digitale beleefwereld van leerlingen te verplaatsen, waarbij zij in de bekende spelomgeving van Minecraft spelenderwijs kennis opdoen, toekomstvaardigheden leren en leren samenwerken.

  Het early access-programma van Minecraft: Education Edition bevat diverse mogelijkheden die volgens de community belangrijk zijn voor het verbeteren van de leeromgeving. Denk hierbij aan eenvoudig samenwerken tussen klassen, Non-Player Characters die je wegwijs maken in de leeromgeving, en camera- en portfoliofuncties waarmee leerlingen schermafbeeldingen kunnen maken van hun werk en de ontwikkeling van hun projecten kunnen bijhouden. 

  Ga voor de volledige aankondiging en aanvullende informatie naar education.minecraft.net. Benieuwd naar aanvullende details? Vrijdag 10 juni 2016 om 14.00 uur lees je een blog over Minecraft: Education Edition op Microsoft Technologie en maatschappij.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS