Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 September 2016
Artikel delen

Minecraft Education Edition vanaf 1 november beschikbaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Veel mensen uit de onderwijswereld zijn er van overtuigd dat Minecraft een waardevolle bijdrage aan het onderwijs kan leveren. Gelukkig heeft Microsoft ons kunnen mededelen dat de volledige versie van Minecraft: Education Edition vanaf 1 november beschikbaar is.

  Onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn om deze Minecraft-versie voor aanschaf gratis te testen kunnen tot die datum gebruikmaken van de early access-versie van Minecraft: Education Edition. Voor wie Minecraft in het klaslokaal nieuw is raden we aan de speciale website te bezoeken:  education.minecraft.net. Daar vinden ze naast meer informatie ook lesprogramma’s en kunnen ze in contact komen met onderwijsprofessionals die al ervaring hebben opgedaan met het gebruik van Minecraft in het klaslokaal.

  Sinds juni 2016 hebben wereldwijd meer dan vijftienduizend leerlingen en onderwijzers met hun feedback bijgedragen aan deze nieuwe versie van Minecraft. Die feedback heeft onder andere bijgedragen onderstaande nieuwe functionaliteiten.

  • Classroom Mode: deze app die bij Minecraft: Education Edition wordt geleverd laat een kaart van de Minecraft-wereld zien met een lijst van de leerlingen die op dat moment in die wereld zijn. De onderwijzer kan leerlingen verplaatsen, met ze communiceren via een chatvenster en grondstoffen toekennen. Classroom Mode is gemaakt voor onderwijzers die de leerlingen willen monitoren zonder zelf in het spel aanwezig te zijn.
  • Nieuwe Minecraft-functionaliteiten: We blijven Minecraft: Education Edition updaten met nieuwe functionaliteiten uit andere Minecraft-versies. Zo worden alle nieuwste updates voor Minecraft: Windows 10 Edition Bèta ook toegevoegd aan de Education Edition.

  Meer informatie over de beschikbaarheid en mogelijkheden van Minecraft: Education Edition is te lezen op: education.minecraft.net

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS