Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 April 2014
Artikel delen

Muiswerk omarmt praktijkonderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds deze week richt uitgeverij Muiswerk Educatief zich ook specifiek op het praktijkonderwijs. Hoewel elk schooltype – van po tot hbo – de slimme, web-based modules voor taal en rekenen al gebruikt, kreeg het praktijkonderwijs tot nu toe geen speciale aandacht. Met een eigen selectie modules, een aparte sectie op de website, een brochure speciaal voor het praktijkonderwijs en een demo naar alle PrO-programma’s komt daar nu verandering in.

  Het praktijkonderwijs staat voor de grote uitdaging om leerlingen die moeite hebben met leren, voor te bereiden op een kansrijke toekomst. De verschillen tussen leerlingen zijn hier groter dan in elk ander onderwijstype. Linette Eveleens, commercieel directeur Muiswerk Educatief: “Juist in klassen waar de niveauverschillen groot zijn is de kracht en het effect van onze taal- en rekenmodules goed zichtbaar. Begin dit jaar hebben we praktijkscholen, die al langer met onze modules werken, bezocht en gesproken met de docententeams. De positieve geluiden over het effect van de programma’s hebben ons doen besluiten om meer aandacht te besteden aan het praktijkonderwijs. Onze programma’s worden gezien als handige hulpmiddelen die helpen bij het verlagen van de werkdruk. Tegelijkertijd zien docenten dat hun leerlingen er echt iets van opsteken en ineens onderwerpen beheersen die in de klas nog niet behandeld waren.”

  Online taal- en rekenprogramma’s van Muiswerk zoeken voor elke leerling uit wat hij al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens werkt iedere leerling zelfstandig aan een persoonlijk oefenprogramma. De oefeningen beginnen met duidelijke uitleg en ze geven zinnige feedback: ze vertellen hoe de gemaakte fout voortaan voorkomen kan worden, geven tips of noemen de regel opnieuw. De programma's zijn web-based en geschikt voor iedere computer en tablet.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS