Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 July 2015
Artikel delen

Muiswerker van het jaar spreekt Arabisch, Pools, Engels en Nederlands

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nura Rashed is met 332 uur oefenen de Muiswerker van het jaar 2014-2015 en wint daarmee een iPad Air, een certificaat en een grote bos bloemen! Dik verdiend volgens haar docenten.

  Didactisch adviseur Bram van Tongeren reisde voor de derde keer op rij af naar de ISK-klas van het Valuas College in Venlo voor de prijsuitreiking. Wat een harde werkers zitten daar op school, want het zegt wel iets dat de leerling die de meeste oefenminuten maakt van heel Nederland al drie jaar van dezelfde school komt. Met 332 oefenuren besteedde Nura Rashed de meeste tijd aan de taal- en rekenprogramma's. Volgens haar docenten heeft zij de prijs dik verdiend. Net als voorgaande jaren, is het verhaal van deze leerling bijzonder.

  Ruim vier jaar geleden vluchtte Nura met haar familie uit Jemen, het armste land uit de Arabische wereld en daarmee zeer onstabiel en continu onderhevig aan interne conflicten. Zij streken neer in Polen, een logische keuze omdat Nura's moeder Pools is. Sinds twee jaar woont ze samen met haar ouders, zus en broertje in Nederland. Nura heeft de Westerse cultuur omarmd. Zij wil haar kansen pakken en heeft zo ijverig geleerd dat zij komend schooljaar mag starten met een mbo2-opleiding voor recreatie. Mede dankzij intensief oefenen met Muiswerk. Zij is heel dankbaar dat ze deze prijs mocht krijgen vandaag. Wederom komt de prijs terecht bij een mooi en talentvol mens!

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS