Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 April 2009
Artikel delen

MuisWijs! helpt kinderen gekkemuizenziekte RSI te voorkomen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De preventie van RSI bij kinderen gaat een nieuwe fase in dankzij de vernieuwde portal van MuisWijs!. Deze portal bevat naast informatie over de ‘gekkemuizenziekte’ RSI, verschillende webgames en oefeningen waarmee kinderen leren tweehandig te muizen om deze aandoening te voorkomen. De nieuwe portal vervangt de bestaande website en is sterk uitgebreid qua navigatie, inhoud en gebruiksvriendelijkheid, met name de informatie voor ouders, leerkrachten en ICT-coördinatoren.

  Het doel van het MuisWijs!-programma is RSI-preventie bij kinderen, op het moment dat dit nog mogelijk is. Zo leren ze op jonge leeftijd verantwoord om te gaan met een computer en hoe een gezonde computerplek eruit ziet. Later zullen ze, wanneer zaken als werkdruk en deadlines aan de orde zijn, ondervinden wat het belang is van een goede houding en werktechniek en inzien dat beweging en ontspanning van groot belang zijn. MuisWijs! wordt gesteund door Ordina, Oracle en Zilveren Kruis Achmea.

  "Binnen MuisWijs! bundelen we de wetenschappelijke kennis die bestaat over RSI en preventie. We hebben dit omgezet naar een voor kinderen toegankelijk lespakket. Met deze nieuwe portal zijn zij in staat om spelenderwijs vaardigheden aan te leren die computergebruik veilig maken. Ook krijgen leerkrachten en ICT-coördinatoren op scholen verschillende handvatten aangereikt waarmee zij hun computerlessen en werkplekken gezond en veilig kunnen inrichten", aldus Bart Meijer, directeur van MuisWijs!

  De bouw en de hosting van de nieuwe MuisWijs!-portal wordt verzorgd door Ordina. Daarnaast heeft Oracle geholpen bij de ontwikkeling van de MuisKit!, een aanvullende leskist voor het primaire onderwijs met daarin leskaarten en handige hulpmiddelen, waaronder een spierspanningsmeter om spierspanning tijdens het muizen te meten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS