Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 May 2011
Artikel delen

Muziek Klassiek nieuwe serie NTR: Schooltv

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Vanaf dinsdag 10 mei 2011 om 10.30 uur (Z@pp, Ned. 3) start NTR: Schooltv met Muziek Klassiek, een nieuwe zesdelige tv-serie voor leerlingen in groep 6, 7 en 8 primair onderwijs. De serie neemt leerlingen mee in de wereld van de klassieke muziek. Al luisterend leren ze de (muziek) taal begrijpen. Het leren luisteren naar en genieten van klassieke muziek staat centraal.

    De serie gaat vergezeld van werkboekjes, een handleiding en een cd met luisteroefeningen. Dit project van NTR: Schooltv komt tot stand in samenwerking met het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Het lesmateriaal bij Muziek Klassiek is te bestellen via: schooltv.nl/webwinkel

    In iedere aflevering wordt een bepaald muziekstuk telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Zo komen de volgende onderwerpen aan bod: de betekenis van muziek, de componist, de muziekinstrumenten en de musici, de dirigent en het orkest, zang en de uitvoering. Bij de verschillende afleveringen treft de docent veel geluidsfragmenten met gerichte luisteropdrachten aan. Die zorgen ervoor dat de leerlingen het luisteren naar klassieke muziek zeker zullen leren waarderen.

    Meer informatie: schooltv.nl/muzieklassiek_docent

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS