Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
10 August 2015
Artikel delen

NASA laat je Mars ontdekken in je browser

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google brengt je met Street View al vanuit je luie stoel naar de mooiste plekjes op aarde, maar NASA laat je nu zelfs de planeet Mars ontdekken. Gewoon vanuit je browser.

  NASA heeft daarvoor twee websites in het leven geroepen. De eerste is Mars Trek. 50 jaar aan verzamelde data is daar samengevoegd om een respresentatieve 3D-weergave te maken van de rode planeet. Je hebt er ook tools ter beschikking die je bijvoorbeeld de afstand tussen bepaalde punten laat meten, om zo te achterhalen hoe enorm groot Mars eigenlijk is.

  De andere site heet Experience Curiosity en daarmee kun je zelf het gelijknamige, onbemande voertuig besturen. Volgens NASA geeft dit een accuraat beeld van hoe het leven op Mars er voor Curiosity uitziet. Je bent vrij om tijdens het rijden te wisselen tussen de verschillende camera's van het voertuig. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden die door Curiosity zelf zijn gefotografeerd en lees je daar leuke weetjes over.

  NASA gebruikt de tools tevens zelf om een landingsplek te zoeken voor een tweede Curiosity, die in 2020 zijn ruimtereis start. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS