Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 September 2017
Artikel delen

Nationale onderwijsweek 2017 start aanstaande vrijdag

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Docenten, studenten, ouders en leerlingen centraal in de Nationale Onderwijsweek 2017 in Nijmegen

  Op 29 september gaat de Nationale Onderwijsweek van start in Nijmegen. Nijmegen is namelijk verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2017-2018. Het thema van de Nationale Onderwijsweek 2017 is ‘gelijke kansen’. Met een mooi gevuld programma voor studenten, leerlingen, ouders, docenten en belangstellenden, staat het onderwijs in Nijmegen en Nederland een week lang in de schijnwerpers.
  De aftrap vindt plaats met zo’n 5000 kinderen op vrijdag 29 september en op donderdag 5 oktober wordt de OnderwijsTopTalentPrijs uitgereikt. Het volledige programma is te vinden op nationaleonderwijsweek.nl en is veelal vrij toegankelijk.

  Gemeente Nijmegen, Stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) en Nijmeegse onderwijsinstellingen werken deze week samen om het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’ in de schijnwerpers te zetten. Nijmegen is niet voor niets gekozen tot Nationale Onderwijsstad 2017/2018. “Wij investeren in gelijke kansen in het onderwijs. De prioriteit ligt bij het bieden van ontwikkelingskansen voor het kind, want ieder talent telt”, aldus wethouder Onderwijs, Renske Helmer-Englebert.

  In de Nationale Onderwijsweek 2017 is er het Huiskamerfestival ‘Ieder Talent Telt’, de inspiratiesessie ‘Wakker worden voor gelijke kansen’ met cabaretier Pieter Derks en NPO3-presentator Ajouad El Miloudi, premières van vier onderwijsfilms waaronder het drieluik ‘Gelijke kansen in het onderwijs’, een lezingenreeks met sprekers Ruud Veltenaar, Jan Bransen en Harold Bekkering, de verkiezing van de Nationale Onderwijsfilm 2017, de uitreiking van de OnderwijsTopTalentPrijs en een recordpoging bewegend leren met Jochem van Gelder. Met ingang van de Nationale Onderwijsweek is Nijmegen het gehele schooljaar Nationale Onderwijsstad 2017/2018.

  Programma Nationale Onderwijsweek 2017 – uitgelicht

  Kick off Nationale Onderwijsweek: recordpoging bewegend leren

  De Nationale Onderwijsweek 2017 wordt op vrijdag 29 september om 11.30 uur feestelijk geopend met een recordpoging bewegend leren. De recordpoging wordt gedaan op de sportvelden in de Gildenkamp. De presentatie is in handen van Jochem van Gelder. De recordpoging wordt live uitgezonden door omroep N1. 

  Inspiratiesessie ‘Wakker worden voor gelijke kansen’

  Tijdens ‘Wakker worden voor gelijke kansen!’ staat de Lindenberg in Nijmegen op 3 oktober in het teken van een energiek ochtendprogramma met verhalen die de onderwijswereld wakker schudden. Gastheer is NPO 3 presentator Ajouad el Miloudi. Cabaretier Pieter Derks spreekt over gelijke kansen in het onderwijs. Na het ochtendprogramma is er keuze uit enkele workshops om de handen uit de mouwen te steken. 

  Verkiezing Nationale Onderwijsfilm 2017

  De verkiezing van de Nationale Onderwijsfilm 2017 bereikt zijn hoogtepunt tijdens deze feestelijke uitreiking van de juryprijs en de publiekprijs. Welke film wordt het: ‘De kinderen van Juf Kiet’, ‘Ik, alleen in de klas’ of ‘Down to Earth’? De winnaar van de juryprijs wordt na de prijsuitreiking vertoond.

  Huiskamerfestival Ieder Talent Telt

  De broedplaatsen van de innovatie agenda Ieder Talent Telt presenteren zich op deze dag in het NEC stadion aan professionals, studenten, scholieren en andere belangstellenden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een optreden van artiest Fresku. 

  Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs

  Op vrijdag 5 oktober vindt op de HAN in Nijmegen de uitreiking van de OnderwijsTopTalentprijs plaats. Dé titel voor talentvolle startende leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs.
   

  Bekijk het hele programma hier en meld u aan voor de verschillende evenementen.

  Nijmegen Nationale Onderwijsstad 2017/2018

  Nijmegen is door de Stichting Nationale Onderwijsweek verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2017/2018. Dit vanwege het brede scala aan onderwijsvoorzieningen in Nijmegen en de prioriteit die de stad geeft aan de ontwikkeling van jonge mensen. Doorslaggevend voor de keuze voor Nijmegen was de verbinding van het Nijmeegse onderwijsbeleid met het thema van de Nationale Onderwijsweek 2017: gelijke kansen. Nijmegen is samen met stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) de organisator van de kernactiviteiten in de Nationale Onderwijsweek 2017 die op 29 september van start gaat.
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS