Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 May 2010
Artikel delen

NCRV-programma over digitaal pesten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Pesten is van alle tijden, maar pesten vanachter je pc is helemaal van nu. Het NCRV-programma Schepper & Co besteedt hier maandag aandacht aan. De 15-jarige Phoebe Prince uit Massachusetts pleegde op 14 januari zelfmoord nadat ze hevig gepest was, zowel op school als digitaal. Deze week werd bekend dat haar negen pesters hiervoor worden aangeklaagd.
  In Nederland pleegde vorige maand David Isarin (15) zelfmoord. Hij werd hevig gepest vanwege zijn hazenlip en autisme. Incidenten als deze zijn uitzonderingen, maar pesten en anoniem treiteren via hyves, msn en twitter lijkt bijna normaal.

  Jacobine Geel praat met psycholoog Bob van der Meer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het fenomeen pesten. Volgens hem wordt pesten niet goed aangepakt: “Het zijn vaak de gepesten die hun gedrag moeten veranderen door middel van bijvoorbeeld weerbaarheidstherapie. Maar veel beter zou zijn juist de pesters aan te pakken.”

  Verder is te gast Marlou van Veen, die als kind jarenlang werd gepest. Zij vertelt welke gevolgen dat heeft gehad in haar latere leven.

  Deze aflevering is eerder uitgezonden in april 2010.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS