Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 July 2014
Artikel delen

Nederland nu wel wereldkampioen voetbal… met robots!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft donderdag op het WK in Brazilië de finale tegen China gewonnen. De Chinese robots werden door het Nederlandse Tech United verslagen met 3-2. Eerder in het toernooi verloor het Nederlandse team nog van China met 3-4. Vorig jaar versloeg China het Nederlandse robotvoetbalteam in de finale. 

  De halve finale tussen Nederland en Portugal werd met 2-1 gewonnen. Arjen Robo en Robin van Perslucht waren de smaakmakers van het robotvoetbalteam tijdens het WK. Ook keeper Hans van Sleutelen was belangrijk met enkele reddingen. De door de studenten gemaakte robots voetballen helemaal zelfstandig tijdens de Robocup 2014. Robots mogen maximaal drie meter met de bal lopen en elkaar niet te veel duwen.

  Iran

  In 2012 won Tech United ook al de wereldcup. Toen werd Iran in de finale met 4-1 verslagen. Nederland was daarvoor vier keer als tweede geëindigd. Daarmee was dit jaar de zevende keer op rij dat het Nederlandse robotteam in de finale stond.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS