Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 July 2011
Artikel delen

Nederland wint zilver op de Internationale Biologie Olympiade

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Han Mertens (14 jaar) van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen heeft een zilveren medaille gewonnen bij de Internationale Biologie Olympiade 2011 in Taiwan. Alle Nederlandse deelnemers vielen in de prijzen. Chris Jungerius (Gymnasium Celeanum, Zwolle), Stephen Skocpol (Corderius College Amersfoort) en Frank Poort (Stedelijk Gymnasium, Nijmegen) wonnen alle drie een bronzen medaille. De eerste plaats was voor Rebecca Shi uit de USA. Zij versloeg daarmee 228 deelnemers uit 58 landen.

  De Biologie Olympiade is een wedstrijd voor vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Op de Nederlandse scholen is de Biologie Olympiade erg populair. Er deden dit jaar vanuit het hele land ruim 9000 leerlingen mee aan de voorronde. Uit deze groep werden de vier beste leerlingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in Taiwan. In Taiwan kregen de olympische toppers een mix van uitgekiende toetsen en praktica voorgeschoteld waaronder een determinatie van spinnen en DNA-electroforese.

  Alle vier de leerlingen hebben een geweldige prestatie geleverd en het resultaat hebben ze meer dan verdiend. Han Mertens is de eerste Nederlandse 4-vwo-leerling die heeft meegedaan aan een Internationale Olympiade. Het is dan ook zeer bijzonder dat hij een zilveren medaille in de wacht sleepte!

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS