Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 July 2014
Artikel delen

Nederlanders maken handschoen voor virtual reality-games

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Nederlandse startup Manus Machinae heeft een handschoen ontworpen om virtual reality-games mee te besturen. Hun project gaat later deze week online op crowdfundingwebsite Kickstarter, maar de introductievideo is alvast online gezet.

  Het Nederlandse bedrijf heeft momenteel alleen nog een werkend prototype ontwikkeld en gaat op zoek naar investeringen van 100.000 euro om een definitief model daadwerkelijk in handen van consumenten te krijgen. Een paar gamehandschoenen moet 199 euro gaan kosten, laten de makers aan Tweakers weten. De bijzondere controller werkt al met de Oculus Rift, een virtual reality-bril die al veel aandacht heeft gekregen en momenteel in de ontwikkelfase zit.

  Virtual reality

  De Manus, zoals de handschoen heeft, is speciaal bedoeld voor het besturing van virtual reality-games waarbij gamers zo'n bril op hebben en zich als het ware in de digitale game bevinden. Omdat het totale gezichtsveld dan uit het spel bestaat is het besturen van een muis, toetsenbord of controller lastig.

  Handschoenen kunnen dan dus uitkomst bieden. Manus Machinae is niet de eerste die aan zo'n handschoen werkt. De startup stelt echter op prijs te willen gaan concurreren en belooft ook een beter gebruiksgemak. De Manus beschikt over drie sensoren die de handrotaties, vingerposities en bewegingen bijhouden. Het uiteindelijke model krijgt een heel nieuw ontwerp, zou draadloos moeten zijn en drones moeten kunnen besturen.

  Eerder verschenen op Kickstarter al campagnes voor een virtual reality-pak dat gamers kogelinslagen laat voelen en een virtual reality-loopband waarmee gamers in hun huiskamer kunnen lopen om zich in de game voort te bewegen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS